Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ : 6 αγκινάρες καθαρισμένες
αλάτι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κρόκο αυγού
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
κεφαλοτύρι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και 1 κουταλιά αλατι και αφήνουμε να βράσει το νερό. Όταν κοχλάσει ρίχνουμε τις αγκινάρες και αφήνουμε να βράσουν.Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από αυτόν τον ζωμό και διαλύουμε το κορν φλαουρ. Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το μπεικον και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να ζεσταθεί λίγο και προσθέτουμε τον ζωμό με το κορν φλαουρ. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και μετά ρίχνουμε τον κρόκο και το βούτυρο.Ένα λεπτό πριν κατεβάσουμε το τηγάνι από την φωτιά βάζουμε προσεκτικά τις αγκινάρες.Σερβίρονται ζεστές πασπαλισμένες με μπόλικο κεφαλοτύρι.Αν θέλουμε τις πασπαλίζουμε με κοκκινοπίπερο.Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου