Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ:

1 χταπόδι βρασμένο για 35΄& κομμένο σε μπουκίτσες

1/2 κούπας ελαιόλαδο

1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια

4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια

1 ποτήρι χυμό ντομάτας

2 δαφνόφυλλα

αλατοπίπερο

1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 ξύλο κανέλας

1 ποτηράκι του κρασιού ξίδι

1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί

1/2 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σοτάρουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3΄ , προσθέτουμε το χταπόδι ανακατεύοντας έως ότου σοταριστεί και αυτό. Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι και αφήνουμε να βράσει για 5΄.Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι και να μελώσουν τα κρεμμυδάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου