ΥΛΙΚΑ:
1 χταπόδι βρασμένο για 35΄& κομμένο σε μπουκίτσες
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
2 δαφνόφυλλα
αλατοπίπερο
1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 ξύλο κανέλας
1 ποτηράκι του κρασιού ξίδι
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σοτάρουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3΄ , προσθέτουμε το χταπόδι ανακατεύοντας έως ότου σοταριστεί και αυτό. Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι και αφήνουμε να βράσει για 5΄.Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι και να μελώσουν τα κρεμμυδάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου