Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ: 5 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από το ασπράδι)
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κακάο
λίγη βανίλια
ΓΕΜΙΣΗ: χτυπημένη σαντιγί κρέμα με καρύδια ή χτυπημένη σαντιγί σοκολάτα με κομματάκια κουβερτούρας ή παγωτό της αρεσκείας μας ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή ότι άλλο θέλουμε
ΕΚΤΈΛΕΣΗ: Ετοιμάζουμε τον κορμό :χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε σε άλλο μπόλ τους κρόκους με την ζάχαρη να ασπρίσουν. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά (με μία μαριζ). Απλώνουμε σε μία λαμαρίνα λαδόκολλα και πάνω στην λαδόκολλα απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 7-10 λεπτά αναλόγως τον φούρνο. Βγάζουμε την λαμαρίνα από τον φούρνο. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας ένα κομμάτι λαδόκολλα και αναποδογυρίζουμε πάνω σε αυτό το παντεσπάνι και αφήνουμε να κρυώσει.Απλώνουμε ότι γέμιση έχουμε διαλέξει και το τυλίγουμε σε ρολό . Το βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες και ο κορμός μας είναι έτοιμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου