Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ:

1 μπούτι αρνίσιο κομμένο σε μερίδες

3 κρεμμύδια τριμμένα στο multi

3 σκελίδες σκόρδου τριμμένες στο multi

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

Τον χυμό και το ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι

250 γρ. χυμό ντομάτας

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη καστανή

Αλατοπίπερο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ:

1 κούπας ρύζι για πιλάφι

1/2 κρεμμύδι τριμμένο στο multi

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

2 ποτήρια του νερού ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεατάκι μας στο βούτυρο και το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν και αυτά για 2 λεπτάκια. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και μισή κούπα ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε το κρεατάκι μας να ψηθεί έως ότου μαλακώσει. Ετοιμάζουμε το πιλάφι μας: Σε μία κατσαρολίτσα σοτάρουμε στο βούτυρο και στο ελαιόλαδο το ρύζι με το κρεμμύδι για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρυκεύματα και το νερό. Ανακατεύουμε , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την φωτιά στη χαμηλότερη ένδειξη και το αφήνουμε να βράσει για κανένα εικοσάλεπτο χωρίς να ανοίξουμε την κατσαρόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου