Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ: 1 ½ κιλό κατσικάκι κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες
½ ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
3 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
χυμός από ένα λεμόνι
2 κροκάδια
αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε καλά το κατσικάκι.Βάζουμε το κρέας σε μία
κατσαρόλα με λίγο νεράκι και το βράζουμε. Το ξαφρίζουμε, το στραγγίζουμε και το
βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα με νερό τόσο
όσο να το σκεπάζει. Προσθέτουμε το
σέλινο, τα καρότα, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, τις δάφνες, αλατοπίπερο, σκεπάζουμε
την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να
σιγοβράσει. Όταν μαλακώσει το κρέας δυναμώνουμε την φωτιά για να εξατμιστεί το
νερό και να μείνει μόνο με την σαλτσούλα του. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το
βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να μη σβολιάσει.
Προσθέτουμε λίγο ζουμάκι από την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2 λεπτάκια.
Χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού
το προσθέτουμε στο μίγμα του αλεύρου και δένουμε την σαλτσούλα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για να μη κολλήσει
στον πάτο της κατσαρόλας. Περιχύνουμε το κατσικάκι μας και σερβίρουμε το φαγάκι
μας ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου