Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΑΣ:

500 γρ. αλεύρι σκληρό

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1/4 κούπα χλιαρό νερό

1/4 κούπα κόκκινο κρασί

1 αυγό

1 φακελάκι μαγιά

5 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη λιωμένη

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΣ:

800 γρ. χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες

5 πράσα κομμένα σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 κουταλιές της σούπας λάδι

1/2 κούπα κόκκινο ξηρό κρασί

Αλατοπίπερο

1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Τον χυμό και το ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι

1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο

1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε μια λεκάνη θα ρίξουμε όλα τα υλικά της ζύμης μας και ανακατεύουμε. Μόλις σχηματιστεί η ζύμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο, σκεπάζοντάς την με μία πετσέτα. Σε ένα αντικολλητικό , βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης (εκτός από το τυρί και την κρέμα γάλακτος που τα ρίχνουμε στο τέλος) μαζί με ένα ποτήρι ζεστό νερό , αφήνουμε να σιγοψηθούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνουν με το λαδάκι τους. Τέλος ρίχνουμε το τυρί και την κρέμα γάλακτος και κατεβάζουμε από την φωτιά. Με την ζύμη μας ανοίγουμε 2 φύλλα. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο, απλώνουμε την γέμιση και στρώνουμε και το δεύτερο φύλλο, το λαδώνουμε λίγο, χαράζουμε ελαφρά την πίτα και ψήνουμε για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου