Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΗΓΑΝΗΤO


ΥΛΙΚΑ:
1 χταπόδι μεγάλο
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1/2 ματσάκι σέλινο
3 κόκκους μαύρο πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ:
2 αυγά χτυπημένα με 1 κουταλιά της σούπας νερό
1/2 κούπας λευκό ξηρό κρασί
1 κούπα αλεύρι κίτρινο
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό, το χταπόδι, το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο, τους κόκκους πιπεριού και σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσει το χταπόδι. Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε κομμάτια μήκους 5 εκατοστών. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι . Περνάμε τα κομματάκια χταποδιού διαδοχικά από το κρασί , το αλεύρι, το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τα κομμάτια μέχρι να ροδίσουν. Τα συνοδεύουμε με μαγιονέζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου