Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ: 10 κολοκυθάκια μέτρια
400 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κούπα ρύζι
αλατοπίπερο
λίγο θυμάρι ή θρούμπι
λίγη ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ : 3 κρόκοι αυγών
χυμός από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
λίγο άσπρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε μια φέτα από την άκρη για να τη χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκι.Αδειάζουμε την ψίχα από το εσωτερικό προσεκτικά να μην σπάσει το κολοκύθι, με το ειδικό εργαλείο.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το θυμάρι, τη ρίγανη,το ξύσμα λεμονιού, το αλατοπίπερο και το 1/4 κούπας λάδι.Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι την γέμισή μας και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια, τα κλείνουμε με τα καπάκια τους και τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε στρώσεις.Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι , 2 κούπες ζεστό νερό, λίγο αλάτι και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι και το ζουμί από την κατσαρόλα.Σε ένα ποτηράκι βάζουμε λίγο νεράκι και διαλύουμε το αλεύρι.Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα , κουνάμε λίγο την κατσαρόλα , αφήνουμε για 2 λεπτάκια , προσθέτουμε το λίγο νεράκι κουνάμε λίγο πάλι και αφήνουμε για 1 λεπτάκι περίπου μέχρι να δέσει η σαλτσούλα μας.Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρουμε.Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου