Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΦΥΛΛΟ

ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κιλό μακαρόνια Νο3
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 1/2 κούπα ντομάτα τριμμένη
1/2 κούπα γλυκό κρασί
1 ξύλο κανέλας
βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη για τα φύλλα
αλατοπίπερο
Για την κρέμα: 5 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1/2 κούπα αλεύρι
3 κούπες γάλα
2 αυγά
1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ετοιμάζουμε την μπεσαμελ.Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη μαργαρίνη με το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με το σύρμα να πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να δέσει η κρέμα.Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά και το τριμμένο τυρί.Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τη μπεσαμελ και ανακατεύετε.Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, προσθέτουμε τον κιμά,ανακατεύουμε, ρίχνουμε το κρασί, τη ντομάτα,το αλατοπίπερο, το μαϊντανό, την κανέλα και μία κούπα βραστό νερό και σιγοβράζουμε για 30 λεπτάκια.Αλείφουμε ένα ταψάκι Νο 34 με μαργαρίνη και στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα.Απλώνουμε τα μισά μακαρόνια από πάνω τον κιμά τα άλλα μισά μακαρόνια και τα υπόλοιπα φύλλα πάλι βουτυρώνοντας τα ένα ένα.Χαράζουμε την επιφάνεια σε κομμάτια και ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς Κελσίου για 60-70 λεπτάκια περίπου.Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου