Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ

ΥΛΙΚΑ: 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοτριμμένα
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1/2 κούπας γάλα
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
αλατοπίπερο
λίγο κύμινο
λίγη ρίγανη
λάδι για το τηγάνισμα
Για τη μεθυσμένη σάλτσα: 1/2 κούπα ελαιόλαδο
3/4 κούπα λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
αλάτι
λεμονοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε σε μια λεκανίτσα τον κιμά, το ψωμί μουσκεμένο στο γάλα και στυμμένο καλά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά.Αφήνουμε την ζύμη μας στο ψυγείο για 1-2 ώρες.Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.Σ'ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τους κεφτέδες,το κρασί ,το χυμό λεμονιού και τ'αλατοπίπερο.Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτάκια. Διαλύουμε το αλεύρι σε 3-4 κουταλιές νερό και το ρίχνουμε και αυτό στο κατσαρολάκι μας αφήνουμε να δέσει η σαλτσούλα για 1-2 λεπτάκια.Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου