Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΚΙΜΑΣ ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΥΛΙΚΑ: 1 πακέτο κριθαράκι
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κούπα λάδι
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
2 κούπες ντομάτα τριμμένη
αλατοπίπερο
1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
λίγη κανέλα
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σοτάρουμε σε κατσαρόλα τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι, ρίχνουμε το κρασί και τα βράζουμε για 5 λεπτά.Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη,την κανέλα ,αλατοπίπερο και 1 κούπα ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει.Βράζουμε ξεχωριστά για 5 λεπτά το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε.Βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος το κριθαράκι και τον κιμά και τα ανακατεύετε.Ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά, προσθέτοντας ,αν χρειαστεί, λίγο ζεστό νεράκι.Τ ο σερβίρουμε πασπαλισμένο με τριμμένο τυράκι.Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου