Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κούπα λάδι
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοτριμμένα
1/2 κούπα λευκό κρασί
2 κούπες τριμμένη ντομάτα
1 αυγό
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1/2 κούπα γάλα
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών(κύμινο,μοσχοκάρυδο,θυμάρι, κανέλα,
μπαχάρι τριμμένο, πιπέρι κόκκινο γλυκό, πιπέρι μαύρο)
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανελογαρίφαλο
1/2 κούπα αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
αλατοπίπερο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμα,τη φρυγανιά,το γάλα, το αυγό, αλάτι,το μείγμα μπαχαρικών και ζυμώνουμε καλά.Αν χρειαστεί ρίχνουμε και μια χούφτα νερό.Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.Σοτάρουμε σε κατσαρολίτσα τα κρεμμύδια στο λάδι.Ρίχνουμε το κρασί, τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το κανελογαρίφαλο,1 κούπα ζεστό νερό, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.Πλάθουμε τον κιμά σε πολύ μικρά μπαλάκια- κεφτεδάκια, τ'αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα να πάρουν μια βράση.Τα σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια ή πατάτες τηγανιτές.Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου