Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό κιμά χοιρινό
1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
2 αυγά
αλατοπίπερο
1/2 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ: 3 κρόκοι
ο χυμός από 2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι διαλυμένο σε λίγο νεράκι
αλάτι
λεμονοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά , λίγο λάδι, 2 αυγά, αλατοπίπερο, κύμινο, ρίγανη και ζυμώνουμε τον κιμά.Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες και τους βάζουμε σε ένα πιάτο.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 3 κούπες καυτό νερό , το υπόλοιπο λάδι, τα ψιλοκομμένα πράσα, λίγο αλατάκι, το ψιλοκομμένο σέλινο και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά με κλειστό το καπάκι.Μετά ρίχνουμε τους κεφτέδες και τα σιγοβράζουμε όλα μαζί για 30 λεπτά με κλειστό το καπάκι πάλι.Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο μας. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους, τον χυμό λεμονιού ,το αλεύρι (διαλυμένο σε λίγο νεράκι),αλατάκι ,λεμονοπίπερο και το ζωμό από την κατσαρόλα.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αυγολέμονο ,την κουνάμε λίγο και αφήνουμε στην φωτιά για περίπου 3 λεπτάκια.Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο κοκκινοπίπερο γλυκό.Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου