Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ: 11/2 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε ορθογώνιο σχήμα και χτυπημένο
1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
8 φέτες μπέικον
200 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοταρισμένα σε 1 κουταλιά μαργαρίνη
200 γραμ.κίτρινο τυρί τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
1/2 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι
1 κύβο ζωμό βοδινου αραιωμένο σε 1/2 λίτρο καυτό νερό
για την μαρινάδα: 1 κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
150 ml λευκό ξηρό κρασί
θυμάρι ξερό, πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Από βραδύς ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μια λεκανίτσα και βάζουμε μέσα το κρέας.Σκεπάζουμε την λεκανίτσα με μία πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.Την άλλη μέρα βγάζουμε το κρέας το αλατοπιπερώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με την μουστάρδα και από τις δύο πλεύρες.Βάζουμε το τυρί,απλώνουμε τα μανιτάρια ,την πιπεριά και το μπέικον.Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το δένουμε σφιχτά με σπάγκο.Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.Ρίχνουμε την μαρινάδα χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά και σιγοβράζουμε με ανοιχτή την κατσαρόλα (χωρίς καπάκι) εως ότου εξατμιστούν τα υγρά.Κατόπιν μεταφέρουμε το κρέας σε γάστρα και ρίχνουμε τον ζωμό σκεπάζουμε με το κπάκι και ψήνουμε 90 λεπτά στους 160-170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες συνοδευμένο με ρυζάκι πιλάφι ή πατατούλες που αν θέλουμε τις ψήνουμε μαζί με το κρέας.Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου