Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ: 12 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
300 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κούπα ρύζι
1 κούπα ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κουταλάκι κανέλα
αλατοπίπερο
1/2 κούπα χυμό ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κούπα κεφαλογραβιέρα γλυκιά τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε τις πιπεριές ,τις ανοίγουμε από το κοτσάνι, αφαιρούμε τους σπόρους και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το μισό λάδι, τον κιμά,το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτάκια.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.Ρίχνουμε το αλατοπίπερο, την ψιλοκομμένη πιπεριά,την κανέλα,το μαϊντανό , τον χυμό ντομάτας,τη ζάχαρη και 1 ποτήρι καυτό νερό.Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε και τ αφήνουμε μέχρι να μισοκρυώσει.Πασπαλίζουμε με το τυρί και γεμίζουμε τις πιπεριές.Κλείνουμε με τα καπάκια τους και βάζουμε τις πιπεριές μας σε ένα ταψάκι , ρίχνουμε το υπόλοιπο λαδάκι και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου 90 λεπτά.Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου