Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ: 1200 γραμ. μπούτι από αρνάκι κομμένο σε μερίδες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 1/2 κούπα λευκό κρασί
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών (πάπρικα γλυκιά, μπαχάρι τριμμένο, κανέλα, γαρίφαλο τριμμένο,μαυροπίπερο τριμμένο)
αλάτι
1 πακέτο χοντρά μακαρόνια βρασμένα για 4 λεπτάκια ( κρατάμε 1 κούπα νερό)
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη λιωμένη για τα ζυμαρικά
1/2 κούπα κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
1 ειδική σακούλα ψησίματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και κοκκινίζουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο αφήνουμε για 2-3 λεπτάκια και σβήνουμε με το κρασί.Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα ντοματάκια τη ζάχαρη , το αλάτι , το μείγμα μπαχαρικών και 2 ποτήρια καυτό νερό.Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με αρκετή σάλτσα.Βράζουμε τα μακαρόνια μας για 4 λεπτάκια , τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με την μαργαρίνη.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.Παίρνουμε την ειδική σακούλα ψησίματος την ανοίγουμε και βάζουμε μέσα το κρέας μας με την σάλτσα (αν χρειαστεί προσθέτουμε και την κούπα ζωμού που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών), τα μακαρόνια μας,το κεφαλοτύρι,ανακατεύουμε και κλείνουμε καλά την σακούλα.Τοποθετούμε την σακούλα σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 50 περίπου λεπτά.Καλή σας όρεξη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου