Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ξυλάκι κανέλα
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
1 φύλλο δάφνη
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
3 κουταλιές μαργαρίνη
250 γραμ. ρεγκάτο τριμμένο
250 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
125 γραμ. κασέρι τριμμένο
125 γραμ. καπνιστό τυρί τριμμένο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ : 1 λίτρο γάλα
10 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
10 κουταλιές της σούπας αλεύρι κίτρινο
4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
1 κούπα από τα τριμμένα μας τυριά
αλατοπίπερο κατά βούληση
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με καυτή μαργαρίνη.Σοτάρουμε στο λάδι τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτάκια.Σβήνουμε με το κρασάκι μας και αφήνουμε έως ότου εξατμιστούν τα υγρά.Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την δάφνη,τον χυμό ντομάτας,αλατοπίπερο και 1 ποτήρι καυτό νερό .Αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτάκια σε χαμηλή φωτιά.Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα,προσθέτουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με αυγοδάρτη για να μη μας σβολιάσει.Μόλις αρχίσει να πήζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη,το αλατοπίπερο,τους κρόκους ,τα τυριά και το μοσχοκάρυδο.Λαδώνουμε τον πάτο ενός ταψιού ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια,μία κούπα μπεσαμελ και μια χούφτα τυριά τ ανακατεύουμε μέσα στο ταψί και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.Σκεπάζουμε με τον κιμά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με τα τυριά και περιχύνουμε με την μπεσαμελ.Την απλώνουμε ομοιόμορφα και αυτή.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα περίπου.Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου