Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

ΥΛΙΚΑ: 1 κούπα λάχανο ψιλοκομμένο
1 κούπα ξινόμηλο ψιλοτριμμένο
3 καρότα μέτρια ψιλοτριμμένα
2 κουταλιές της σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
5 κουταλιές της σούπας καρύδι τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
1 στήθος κοτόπουλου βρασμένο και ψιλοκομμένο
τα σποράκια από 1 ρόδι
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο φιλέ
3 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
βινεγκρετ: 1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό ρόδι
2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μας.Βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρετ στο μουλτι και τα χτυπάμε για δευτερόλεπτα.Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και σερβίρουμε.Καλή σας όρεξη!!!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΡΟΔΙ (2)

ΥΛΙΚΑ: τα σποράκια από 1 ρόδι
1 μαρούλι κομμένο με το χέρι
10 ντοματάκια κομμένα στη μέση
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο και σοταρισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι
βινεγκρετ: 3 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
λίγο πιπέρι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σαλάτας μας.Παίρνουμε ένα σεικερ και βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρετ μας και χτυπάμε καλά.Περιχύνουμε πάνω στη σαλάτα μας και σερβίρουμε.Καλή σας όρεξη!!!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΡΟΔΙ

ΥΛΙΚΑ: 1 μαρούλι κομμένο στο χέρι
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
τα σποράκια από 1 ρόδι
ντοματάκια μικρά κομμένα στη μέση
παρμεζάνα τριμμένη
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο
βαλσάμικο ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.Καλή σας όρεξη!!!

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό κιμά χοιρινό
1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
2 αυγά
αλατοπίπερο
1/2 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ: 3 κρόκοι
ο χυμός από 2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι διαλυμένο σε λίγο νεράκι
αλάτι
λεμονοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά , λίγο λάδι, 2 αυγά, αλατοπίπερο, κύμινο, ρίγανη και ζυμώνουμε τον κιμά.Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες και τους βάζουμε σε ένα πιάτο.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 3 κούπες καυτό νερό , το υπόλοιπο λάδι, τα ψιλοκομμένα πράσα, λίγο αλατάκι, το ψιλοκομμένο σέλινο και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά με κλειστό το καπάκι.Μετά ρίχνουμε τους κεφτέδες και τα σιγοβράζουμε όλα μαζί για 30 λεπτά με κλειστό το καπάκι πάλι.Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο μας. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους, τον χυμό λεμονιού ,το αλεύρι (διαλυμένο σε λίγο νεράκι),αλατάκι ,λεμονοπίπερο και το ζωμό από την κατσαρόλα.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αυγολέμονο ,την κουνάμε λίγο και αφήνουμε στην φωτιά για περίπου 3 λεπτάκια.Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο κοκκινοπίπερο γλυκό.Καλή σας όρεξη!!!

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ: 1200 γραμ. μπούτι από αρνάκι κομμένο σε μερίδες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 1/2 κούπα λευκό κρασί
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών (πάπρικα γλυκιά, μπαχάρι τριμμένο, κανέλα, γαρίφαλο τριμμένο,μαυροπίπερο τριμμένο)
αλάτι
1 πακέτο χοντρά μακαρόνια βρασμένα για 4 λεπτάκια ( κρατάμε 1 κούπα νερό)
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη λιωμένη για τα ζυμαρικά
1/2 κούπα κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
1 ειδική σακούλα ψησίματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και κοκκινίζουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο αφήνουμε για 2-3 λεπτάκια και σβήνουμε με το κρασί.Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα ντοματάκια τη ζάχαρη , το αλάτι , το μείγμα μπαχαρικών και 2 ποτήρια καυτό νερό.Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με αρκετή σάλτσα.Βράζουμε τα μακαρόνια μας για 4 λεπτάκια , τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με την μαργαρίνη.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.Παίρνουμε την ειδική σακούλα ψησίματος την ανοίγουμε και βάζουμε μέσα το κρέας μας με την σάλτσα (αν χρειαστεί προσθέτουμε και την κούπα ζωμού που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών), τα μακαρόνια μας,το κεφαλοτύρι,ανακατεύουμε και κλείνουμε καλά την σακούλα.Τοποθετούμε την σακούλα σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 50 περίπου λεπτά.Καλή σας όρεξη!!!


ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ: 1 κούπα μαγιονέζα
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας βρασμένα 8 λεπτά
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο σοταρισμένο με 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
3 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη
1/2 κούπα αρακά βρασμένο
1/2 κούπα καλαμπόκι βρασμένο
1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κυβάκια
αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε απαλά όλα μας τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και σερβίρουμε.Καλή σας όρεξη!!!

ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ: 2 κούπες ζυμαρικά φιογκάκια βρασμένα 8 λεπτά
1 κούπα μαγιονέζα
1/2 αγγουράκι κομμένο σε μικρά κυβάκια
5 ντοματάκια κομμένα στη μέση
1/2 κούπα καλαμπόκι
1/2 κονσέρβα τόνο σε νερό
αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε απαλά σε ένα μεγάλο μπολ όλα μας τα υλικά και σερβίρουμε.Καλή σας όρεξη!!!

ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ: 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
1/2 μαρούλι ψιλοκομμένο
1/2 κονσέρβα καλαμπόκι
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κυβάκια
5 ντοματάκια ολόκληρα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κούπα μαγιονέζα
αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε απαλά σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και σερβίρουμε.Καλή σας όρεξη!!!

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ Η ΕΎΚΟΛΗ

ΥΛΙΚΑ: 4 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά βρασμένα σφιχτά και κομμένα σε τέταρτα
αλατοπίπερο
1 κούπα μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε απαλά σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και σερβίρουμε.Καλή σας όρεξη!!!

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ: 12 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
300 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κούπα ρύζι
1 κούπα ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κουταλάκι κανέλα
αλατοπίπερο
1/2 κούπα χυμό ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κούπα κεφαλογραβιέρα γλυκιά τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε τις πιπεριές ,τις ανοίγουμε από το κοτσάνι, αφαιρούμε τους σπόρους και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το μισό λάδι, τον κιμά,το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτάκια.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.Ρίχνουμε το αλατοπίπερο, την ψιλοκομμένη πιπεριά,την κανέλα,το μαϊντανό , τον χυμό ντομάτας,τη ζάχαρη και 1 ποτήρι καυτό νερό.Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε και τ αφήνουμε μέχρι να μισοκρυώσει.Πασπαλίζουμε με το τυρί και γεμίζουμε τις πιπεριές.Κλείνουμε με τα καπάκια τους και βάζουμε τις πιπεριές μας σε ένα ταψάκι , ρίχνουμε το υπόλοιπο λαδάκι και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου 90 λεπτά.Καλή σας όρεξη!!!

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ξυλάκι κανέλα
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
1 φύλλο δάφνη
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
3 κουταλιές μαργαρίνη
250 γραμ. ρεγκάτο τριμμένο
250 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
125 γραμ. κασέρι τριμμένο
125 γραμ. καπνιστό τυρί τριμμένο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ : 1 λίτρο γάλα
10 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
10 κουταλιές της σούπας αλεύρι κίτρινο
4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
1 κούπα από τα τριμμένα μας τυριά
αλατοπίπερο κατά βούληση
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με καυτή μαργαρίνη.Σοτάρουμε στο λάδι τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτάκια.Σβήνουμε με το κρασάκι μας και αφήνουμε έως ότου εξατμιστούν τα υγρά.Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την δάφνη,τον χυμό ντομάτας,αλατοπίπερο και 1 ποτήρι καυτό νερό .Αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτάκια σε χαμηλή φωτιά.Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα,προσθέτουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με αυγοδάρτη για να μη μας σβολιάσει.Μόλις αρχίσει να πήζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη,το αλατοπίπερο,τους κρόκους ,τα τυριά και το μοσχοκάρυδο.Λαδώνουμε τον πάτο ενός ταψιού ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια,μία κούπα μπεσαμελ και μια χούφτα τυριά τ ανακατεύουμε μέσα στο ταψί και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.Σκεπάζουμε με τον κιμά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με τα τυριά και περιχύνουμε με την μπεσαμελ.Την απλώνουμε ομοιόμορφα και αυτή.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα περίπου.Καλή σας όρεξη!!!

ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ (ΡΑΓΟΥ)

ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες τηγανισμένες
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 φύλλο δάφνης
1/2 κούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές του . Προσθέτουμε το κρεμμύδι και 1 ποτήρι καυτό νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό το καπάκι για 4ο λεπτά.Ανοίγουμε το καπάκι ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για άλλα 30 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τις πατάτες το αλατοπίπερο και βράζουμε εως ότου μαλακώσουν οι πατάτες.Καλή σας όρεξη!!!

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ: 11/2 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε ορθογώνιο σχήμα και χτυπημένο
1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
8 φέτες μπέικον
200 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοταρισμένα σε 1 κουταλιά μαργαρίνη
200 γραμ.κίτρινο τυρί τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
1/2 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι
1 κύβο ζωμό βοδινου αραιωμένο σε 1/2 λίτρο καυτό νερό
για την μαρινάδα: 1 κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
150 ml λευκό ξηρό κρασί
θυμάρι ξερό, πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Από βραδύς ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μια λεκανίτσα και βάζουμε μέσα το κρέας.Σκεπάζουμε την λεκανίτσα με μία πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.Την άλλη μέρα βγάζουμε το κρέας το αλατοπιπερώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με την μουστάρδα και από τις δύο πλεύρες.Βάζουμε το τυρί,απλώνουμε τα μανιτάρια ,την πιπεριά και το μπέικον.Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το δένουμε σφιχτά με σπάγκο.Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.Ρίχνουμε την μαρινάδα χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά και σιγοβράζουμε με ανοιχτή την κατσαρόλα (χωρίς καπάκι) εως ότου εξατμιστούν τα υγρά.Κατόπιν μεταφέρουμε το κρέας σε γάστρα και ρίχνουμε τον ζωμό σκεπάζουμε με το κπάκι και ψήνουμε 90 λεπτά στους 160-170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες συνοδευμένο με ρυζάκι πιλάφι ή πατατούλες που αν θέλουμε τις ψήνουμε μαζί με το κρέας.Καλή σας όρεξη!

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ

ΥΛΙΚΑ: 2 κότσια χοιρινά
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
αλατοπίπερο
θυμάρι , κύμινο, πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 μπουκάλι μπύρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Από το βράδυ αλείφουμε με τη μουστάρδα τα κότσια και αλατοπιπερώνουμε.Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα κότσια.Την επόμενη μέρα τοποθετούμε το κρέας σε ταψακι λίγο λαδωμένο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 22ο βαθμούς κελσίου και ψήνουμε τα κότσια για 1 ώρα και στη συνέχεια σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 160 βαθμούς κελσίου και ψήνουμε για άλλες 4 ώρες.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ: 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγα
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπας μαργαρίνη λιωμένη ή αραβοσιτέλαιο
χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι τιυ γλυκού μπέικιν
4 μήλα κομμένα σε φέτες
1/2 κούπα τριμμένα καρύδια
κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας.Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τα αβγά, 1 κούπα ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και τη λιωμένη μαργαρίνη.Η ζύμη γίνεται αρκετά στεγνή και την απλώνεε στο ταψί καλύπτοντας και τα τοιχόματα.Βάχετε με την σειρά τα μήλα πασπαλίζετε με το καρύδι ,1 κούπα ζάχαρη και κανέλα.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα περίπου. Καλή επιτυχία!!!!!!!!