Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ : 6 αγκινάρες καθαρισμένες
αλάτι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κρόκο αυγού
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
κεφαλοτύρι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και 1 κουταλιά αλατι και αφήνουμε να βράσει το νερό. Όταν κοχλάσει ρίχνουμε τις αγκινάρες και αφήνουμε να βράσουν.Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από αυτόν τον ζωμό και διαλύουμε το κορν φλαουρ. Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το μπεικον και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να ζεσταθεί λίγο και προσθέτουμε τον ζωμό με το κορν φλαουρ. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και μετά ρίχνουμε τον κρόκο και το βούτυρο.Ένα λεπτό πριν κατεβάσουμε το τηγάνι από την φωτιά βάζουμε προσεκτικά τις αγκινάρες.Σερβίρονται ζεστές πασπαλισμένες με μπόλικο κεφαλοτύρι.Αν θέλουμε τις πασπαλίζουμε με κοκκινοπίπερο.Καλή μας όρεξη!!!

ΛΑΧΑΝΟ ΜΕ ΚΡΕΑΣ

ΥΛΙΚΑ: 1 λάχανο μικρό χοντροκομμένο
1/2 κιλό χοιρινές μπουκιές ή μοσχάρι
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ντοματοπελτέ διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι νερό
αλατοπίπερο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
ο χυμός 1 λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σ ε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι.Προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το κρέας για 50 λεπτάκια περίπου.Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 25-30 λεπτά.Αν θέλουμε πασπαλίζουμε το φαγάκι μας με λ΄'ιγο κοκκινοπίπερο. Καλή μας όρεξη!!!

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ: 5 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από το ασπράδι)
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κακάο
λίγη βανίλια
ΓΕΜΙΣΗ: χτυπημένη σαντιγί κρέμα με καρύδια ή χτυπημένη σαντιγί σοκολάτα με κομματάκια κουβερτούρας ή παγωτό της αρεσκείας μας ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή ότι άλλο θέλουμε
ΕΚΤΈΛΕΣΗ: Ετοιμάζουμε τον κορμό :χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε σε άλλο μπόλ τους κρόκους με την ζάχαρη να ασπρίσουν. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά (με μία μαριζ). Απλώνουμε σε μία λαμαρίνα λαδόκολλα και πάνω στην λαδόκολλα απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 7-10 λεπτά αναλόγως τον φούρνο. Βγάζουμε την λαμαρίνα από τον φούρνο. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας ένα κομμάτι λαδόκολλα και αναποδογυρίζουμε πάνω σε αυτό το παντεσπάνι και αφήνουμε να κρυώσει.Απλώνουμε ότι γέμιση έχουμε διαλέξει και το τυλίγουμε σε ρολό . Το βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες και ο κορμός μας είναι έτοιμος.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΟ

ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό αλεύρι κίτρινο
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κούπας νερό χλιαρό
ελαιόλαδο για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε την μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό σε
ένα μπολάκι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι έως ότου λιώσει η μαγιά. Αφήνουμε το
μπολάκι σε ζεστό μέρος να αφρίσει. Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι , την
μαγιά και αλάτι. Ζυμώνουμε προσθέτοντας χλιαρό νερό τόσο ώστε να πετύχουμε μια
ζύμη μαλακή. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε μέρος ζεστό να
φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει ξαναζυμώνουμε και κόβουμε 10 ίσες μπαλίτσες.
Ανοίγουμε τις μπαλίτσες σε φύλλα και
κόβουμε στρογγυλά πιτάκια. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι . Τα σερβίρουμε ζεστά .

ΤΥΡΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ

ΥΛΙΚΑ: 650 γραμμάρια διάφορα τυριά τριμμένα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2-3 ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα
αλατοπίπερο
λίγο δυόσμο ξερό
λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε τα τυριά , το κορν
φλάουρ, το αλατοπίπερο, τον δυόσμο και την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά .
Βάζουμε την λεκανίτσα στο ψυγείο για 90 λεπτά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ
τηγάνι, πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τηγανίζουμε έως ότου ροδίσουν. Τα
σερβίρουμε ζεστά με ντιπ ντομάτας.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
1 κιλό κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
½ κούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο, λίγη ζάχαρη
μία πρέζα κύμινο
½ ποτήρι του κρασιού λευκό, ξηρό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ρίχνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και αφήνουμε να
ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρέας, τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε. Σβήνουμε με το
κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε την ντομάτα με ένα ποτήρι του νερού
ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε το κρέας να βράσει ώσπου
να μαλακώσει. Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για 5
λεπτάκια. Σερβίρουμε με φρέσκο χωριάτικο ψωμί και 1 ποτήρι κρασί.

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ Η ΕΥΚΟΛΗ

ΥΛΙΚΑ: 2 φύλλα
1 πακέτο μακαρόνια Νο 2
2 αυγά χτυπημένα με 250 ml κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια φέτα τριμμένη
αλατοπίπερο
3 κουταλιές της σούπας λιωμένη μαργαρίνη ανακατεμένη με 3 κουταλιές ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 5
λεπτάκια. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μία λεκανίτσα μαζί με τα υπόλοιπα
υλικά.Ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί , απλώνουμε το ένα φύλλο , το
λαδώνουμε καλά και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το δεύτερο
φύλλο λαδώνουμε , κόβουμε με το μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά.
Αν θέλουμε 5 λεπτά πριν βγάλουμε την πίτα από τον φούρνο
μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνειά της με τριμμένο κεφαλοτύρι. Σερβίρουμε
χλιαρή.

ΜΥΔΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ

ΥΛΙΚΑ: ½ κιλό μύδια καθαρισμένα (μόνο την σάρκα του)
1 ποτήρι του νερού μπύρα ή σόδα
Αλεύρι όσο χρειαστεί
Αλατοπίπερο
Λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ετοιμάζουμε ένα πηχτό χυλό με την μπύρα, το αλατοπίπερο και το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, βουτάμε τα μύδια στο χυλό και τα τηγανίζουμε.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΒΡΑΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ: 1-1 ½
κιλό χταπόδι

½ ποτήρι του νερού ξίδι
λευκό
1
κουταλιά της σούπας ρίγανη
λαδόξιδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βάζουμε σε μια
κατσαρόλα το χταπόδι, αφού πρώτα το ξεπλένουμε καλά, μαζί με το ξίδι και το
αφήνουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά έως ότου μαλακώσει. Το αφήνουμε να
κρυώσει και το καθαρίζουμε από τις βεντούζες του. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και
το διατηρούμε σε γυάλινο βάζο μαζί με το λαδόξιδο

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ: 1 ½ κιλό κατσικάκι κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες
½ ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
3 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
χυμός από ένα λεμόνι
2 κροκάδια
αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε καλά το κατσικάκι.Βάζουμε το κρέας σε μία
κατσαρόλα με λίγο νεράκι και το βράζουμε. Το ξαφρίζουμε, το στραγγίζουμε και το
βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα με νερό τόσο
όσο να το σκεπάζει. Προσθέτουμε το
σέλινο, τα καρότα, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, τις δάφνες, αλατοπίπερο, σκεπάζουμε
την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να
σιγοβράσει. Όταν μαλακώσει το κρέας δυναμώνουμε την φωτιά για να εξατμιστεί το
νερό και να μείνει μόνο με την σαλτσούλα του. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το
βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να μη σβολιάσει.
Προσθέτουμε λίγο ζουμάκι από την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2 λεπτάκια.
Χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού
το προσθέτουμε στο μίγμα του αλεύρου και δένουμε την σαλτσούλα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για να μη κολλήσει
στον πάτο της κατσαρόλας. Περιχύνουμε το κατσικάκι μας και σερβίρουμε το φαγάκι
μας ζεστό.

ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΜΕ ΑΥΓΑ

ΥΛΙΚΑ: 250 γρ. ανθότυρο
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη
λίγο αλάτι
λίγη πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σ΄ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την μαργαρίνη. Ρίχνουμε το ανθότυρο, αφού πρώτα το κομματιάσουμε, τ΄αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τ΄αυγά και δουλεύουμε με τη σπάτουλα έως ότου ψηθούν τ΄αυγά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πάπρικα. Είναι ένας τέλειος μεζές.

ΖΥΜΑΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ:

2 φλιτζάνια γάλα

1/2 κούπα νερό

6 αυγά

Αλατοπίπερο

1 κούπα φέτα τριμμένη

10 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές της σούπας λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Όταν κάψει ο φούρνος βάζουμε ένα μικρό, πυρίμαχο ταψάκι μέσα και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά. Ανακατεύουμε σε μία λεκανίτσα το γάλα, το νερό, τα αυγά, το αλατοπίπερο, την φέτα , το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο το λαδώνουμε καλά και ρίχνουμε τον χυλό. Ρίχνουμε επιπλέον λάδι στην επιφάνεια της ζυμαρόπιτας και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια ελαφρά.

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΑΣ:

500 γρ. αλεύρι σκληρό

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1/4 κούπα χλιαρό νερό

1/4 κούπα κόκκινο κρασί

1 αυγό

1 φακελάκι μαγιά

5 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη λιωμένη

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΣ:

800 γρ. χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες

5 πράσα κομμένα σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 κουταλιές της σούπας λάδι

1/2 κούπα κόκκινο ξηρό κρασί

Αλατοπίπερο

1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Τον χυμό και το ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι

1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο

1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε μια λεκάνη θα ρίξουμε όλα τα υλικά της ζύμης μας και ανακατεύουμε. Μόλις σχηματιστεί η ζύμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο, σκεπάζοντάς την με μία πετσέτα. Σε ένα αντικολλητικό , βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης (εκτός από το τυρί και την κρέμα γάλακτος που τα ρίχνουμε στο τέλος) μαζί με ένα ποτήρι ζεστό νερό , αφήνουμε να σιγοψηθούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνουν με το λαδάκι τους. Τέλος ρίχνουμε το τυρί και την κρέμα γάλακτος και κατεβάζουμε από την φωτιά. Με την ζύμη μας ανοίγουμε 2 φύλλα. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο, απλώνουμε την γέμιση και στρώνουμε και το δεύτερο φύλλο, το λαδώνουμε λίγο, χαράζουμε ελαφρά την πίτα και ψήνουμε για 1 ώρα.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ


ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό πατάτες μικρές

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Το χυμό και το ξύσμα 1 λεμονιού

1 φύλλο δάφνης

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη

Αλατοπίπερο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 1/2 κούπας ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες για 5 λεπτά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά , χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν και να μαλακώσουν οι πατάτες.

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ:

1 χταπόδι βρασμένο για 35΄& κομμένο σε μπουκίτσες

1/2 κούπας ελαιόλαδο

1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια

4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια

1 ποτήρι χυμό ντομάτας

2 δαφνόφυλλα

αλατοπίπερο

1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 ξύλο κανέλας

1 ποτηράκι του κρασιού ξίδι

1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί

1/2 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σοτάρουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3΄ , προσθέτουμε το χταπόδι ανακατεύοντας έως ότου σοταριστεί και αυτό. Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι και αφήνουμε να βράσει για 5΄.Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι και να μελώσουν τα κρεμμυδάκια.

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ:

1 μπούτι αρνίσιο κομμένο σε μερίδες

3 κρεμμύδια τριμμένα στο multi

3 σκελίδες σκόρδου τριμμένες στο multi

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

Τον χυμό και το ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι

250 γρ. χυμό ντομάτας

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη καστανή

Αλατοπίπερο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ:

1 κούπας ρύζι για πιλάφι

1/2 κρεμμύδι τριμμένο στο multi

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

2 ποτήρια του νερού ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεατάκι μας στο βούτυρο και το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν και αυτά για 2 λεπτάκια. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και μισή κούπα ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε το κρεατάκι μας να ψηθεί έως ότου μαλακώσει. Ετοιμάζουμε το πιλάφι μας: Σε μία κατσαρολίτσα σοτάρουμε στο βούτυρο και στο ελαιόλαδο το ρύζι με το κρεμμύδι για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρυκεύματα και το νερό. Ανακατεύουμε , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την φωτιά στη χαμηλότερη ένδειξη και το αφήνουμε να βράσει για κανένα εικοσάλεπτο χωρίς να ανοίξουμε την κατσαρόλα.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ


ΥΛΙΚΑ:

1 κοτόπουλο

1 κιλό πατάτες στρόγγυλες μικρές

1/2 κούπας ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

200 γρ. ντοματίνια

1 κουταλάκι του γλυκού θρούμπι ή θυμάρι

Γέμιση:

150 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κυβάκια

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1/2 κούπας πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια

1/2 κούπας ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αλατοπιπερώνουμε μέσα έξω το κοτόπουλο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Γεμίζουμε το κοτόπουλο με την γέμισή μας και κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδες, έτσι ώστε να μη μας βγει η γέμιση. Σε ένα ταψάκι βάζουμε το κοτόπουλο και γύρω γύρω τις πατατούλες, τα ντοματάκια ρίχνουμε το λαδάκι, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και θρούμπι ή θυμάρι. Ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
2 κούπες αλεύρι για
όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της
σούπας νερό
100 γρ. βούτυρο
κομμένο σε κυβάκια
Λίγο αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
3 φιλέτα στήθος
κοτόπουλου
250 γρ. φρέσκα
μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές της
σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα
κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1/2 κούπα κασέρι ή
καπνιστό τυρί τριμμένο
2 αυγά
1/2 κούπα γάλα
εβαπορέ
Αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι και το
βούτυρο. Τρίβουμε με τα χέρια μας τη ζύμη έως ότου σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα
.Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική.
Ανοίγουμε σε φύλλο, λαδώνουμε μια ταρτιέρα , απλώνουμε το φύλλο και τρυπάμε σε
όλη την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι. Ετοιμάζουμε τη γέμιση μας. Σε ένα
αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το στήθος κοτόπουλου, αφού πρώτα το ψιλοκόψουμε, μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια
ανακατεύουμε και αφήνουμε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Τέλος προσθέτουμε και τα
υπόλοιπα υλικά και κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά. Απλώνουμε τη γέμιση
πάνω στην ζύμη μας, κόβουμε όση περισσεύει ή τη γυρίζουμε προς τα μέσα. Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου έως ότου ροδοκοκκινίσει.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


ΥΛΙΚΑ: ½ κιλό χυλοπίτες
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
100 γραμμάρια ανθότυρο τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τις χυλοπίτες μαζί με τα λαχανικά για 10 λεπτά. Όταν βράσουν τα σουρώνουμε τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας την μαργαρίνη, την φέτα και λίγο αλατοπίπερο.

ΜΠΑΒΕΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ


ΥΛΙΚΑ: ½ κιλό μπαβέτες βρασμένα για 8 λεπτά
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
2 κονσέρβες τόνου σε νερό
Αλατοπίπερο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε σε τηγανάκι το ελαιόλαδο, τον τόνο, το σκόρδο, τον βασιλικό και τις ντομάτες και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΗΓΑΝΗΤO


ΥΛΙΚΑ:
1 χταπόδι μεγάλο
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1/2 ματσάκι σέλινο
3 κόκκους μαύρο πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ:
2 αυγά χτυπημένα με 1 κουταλιά της σούπας νερό
1/2 κούπας λευκό ξηρό κρασί
1 κούπα αλεύρι κίτρινο
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό, το χταπόδι, το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο, τους κόκκους πιπεριού και σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσει το χταπόδι. Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε κομμάτια μήκους 5 εκατοστών. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι . Περνάμε τα κομματάκια χταποδιού διαδοχικά από το κρασί , το αλεύρι, το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τα κομμάτια μέχρι να ροδίσουν. Τα συνοδεύουμε με μαγιονέζα.